Önéletrajzírás felsőfokon - 7 tipp a sikeres CV-hez

2023. 05. 10.

FacebookXPinterestLinkedIn

Szögezzük le az elején: tökéletes önéletrajz nem létezik. Hiszen ahány munkáltató és ahány HR-es, annyiféle elvárás és ízlés. Emellett mi, munkakeresők sem vagyunk egyformák. Mást jelent a tökéletes CV egy húszévnyi tapasztalattal rendelkező építész, és mást egy pályakezdő grafikus esetében. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek általános szabályok, amelyek kiemelkedővé, érdekessé és persze sikeressé tesznek egy önéletrajzot.

A feladatunk tehát nem könnyű: egyszerre kell átlagos és mégis egyedi CV-t alkotnunk, ami megragadja az olvasó figyelmét, felkelti irántunk az érdeklődést, és végül elvezet a megpályázott állás elnyeréséhez. Cikkünkből megismerheted az önéletrajzírás pro tippjeit!

Önéletrajz: 15 másodperc alatt eldől minden?

Gondolkodjunk a HR-es fejével!

Kényelmes és gyors megoldásnak tűnhet, hogy letöltsünk a netről egy önéletrajzsablont, és pár perc alatt feltöltsük a saját adatainkkal. Ez azonban garantáltan semmitmondó lesz, és aligha tűnik majd ki a tömegből. Márpedig a célunk éppen ez, mert egy HR-es, munkáltató bizony nem időzik sokat egy-egy CV-vel. Átlagosan 15 másodperc alatt futnak át egy beérkezett önéletrajzot, azaz pontosan ennyi időnk van arra, hogy meggyőzzük őket.

Ehhez tisztában kell lennünk azzal, hogy miként is dolgozik egy HR-es. Nos, biztos, hogy azt nézi meg először, milyen tapasztalatunk van az adott munkakörben. Ennek az infónak tehát mindenképp a CV elején kell szerepelnie, hogy azonnal szembetűnő legyen. Érdemes olyan kulcsszavakat használni, amelyek a pozíció elvárásai közé tartoznak. Annál is inkább, hiszen ma már egyáltalán nem ritka, hogy egy szoftver vagy mesterséges intelligencia nézi át először az önéletrajzot, ami bizonyosan ezeket a kulcspontokat keresi majd.

A kérdést megközelíthetjük az ellenkező irányból is: mik azok a hibák, amelyek elkövetésével azonnal kiesünk a rostán? Az első ilyen, ha a dokumentum áttekinthetetlen, nem strukturált, vagy csak folyószöveget tartalmaz. Akkor is elrettentjük a HR-est, ha a fényképünk nem megfelelő. Nem feltétlenül kell „tablóképet” használnunk, de a nyaraláson készült szelfi sem nyerő.

Legyünk tisztában az alapokkal

Az önéletrajz többféle lehet. A neten a legkeresettebb a hagyományos önéletrajzminta, ami lényegében a kronologikus CV. Az ilyen típusú önéletrajzban azt domborítjuk ki, milyen mértékű fejlődésen mentünk keresztül az évek során. Szintén igen elterjedt manapság az ún. Europass önéletrajz. Sok cég egyenesen megköveteli ezt a típust. Szerencsére könnyű összeállítani, hiszen az Europass weblapjáról letölthető a minta.

A CV és a motivációs levél nem ugyanaz

Az önéletrajzunk az adatokra és a tényekre fókuszál, míg a motivációs levél az elhivatottságunkról és a személyiségünkről árulkodik. Míg a CV nem lehet folyószöveg, a kísérőlevélnél elvárás az összefüggő szöveg. Örök kérdés, hogy akkor is küldjünk-e motivációs levelet, ha a kiírásban nem kérik. Ha van mondanivalónk, kiváló levelet tudunk írni, akkor nem veszíthetünk az elküldésével.

Kulcs a sikeres önéletrajzíráshoz

A nulladik lépés: így kezdjünk hozzá

Mint minden szövegalkotási feladatnál, az önéletrajznál is az az első lépés, hogy alaposan átgondoljuk, mit szeretnénk létrehozni. Mivel a CV-re nincsenek általános szabályok, csak rajtunk múlik, hogy milyen színvilágot, elrendezést vagy éppen betűtípust használunk. Azt is előre el kell döntenünk, hogy a tartalmi rész hogyan épüljön fel: mi kerüljön az elejére, mi következzen utána, és mit száműzzünk a dokumentum végére.

Már említettük, hogy a CV-t a tapasztalatainkkal vagy a készségeinkkel „illik” kezdeni. Célszerű, hogy a jó minőségű, aktuális életkorunknak megfelelő fotó is a lap tetején kapjon helyet. Bár bizonyos szakmák esetén nem gond, alapesetben mégis inkább kerüljük a harsány színeket, a túl sok árnyalatot és a túl merész dizájnt. A betűtípus kapcsán pedig végképp maradjunk konzervatívak: a comic sans ideje már réges-rég lejárt!

Egyedi CV vagy sablon?

Ha nem vagyunk Word vagy Photoshop mágusok, mindenképp érdemes a neten elérhető önéletrajzmintákat használni. Ezeket is könnyen a saját képünkre fazonírozhatjuk. A külalak tehát lehet sablonos, a tartalom azonban soha! Az olyan elcsépelt kifejezések, mint a „jó kommunikációs készség”, „gyors problémamegoldás” csak ásítást váltanak ki a HR-esből. Amennyiben ezeket bővebben kifejtjük, akár konkrét példákkal is alátámasztjuk, máris összetettebb képet festhetünk magunkról.

A sablonosság vagy egyediség kérdését nagyban befolyásolja az is, hogy mi a foglalkozásunk. Ha orvosként vagy agrármérnökként szeretnénk elhelyezkedni, a munkáltató aligha vár el kreatív megoldásokat az önéletrajzunkban, sőt akár visszatetszést is kelthet. Egy grafikus ugyanakkor már a jelentkezésnél megvillanthatja a képességeit egy igényes, teljesen egyedi CV-vel.

Mit nem érdemes kihagyni?

Akármilyen rugalmas műfaj is az önéletrajz, természetesen vannak kötelező elemei. Például a személyes információk: mikor és hol születtünk, hol élünk jelenleg. Az sem maradhat ki, hogy milyen módon érhetnek el minket, vagyis a posta- és e-mail-címünk, illetve a telefonszámunk is kerüljön bele a CV-be. Aligha számíthatunk sikerre, ha nem tüntetjük fel a tapasztalatainkat, méghozzá részletesen és jól tagoltan.

Az iskolai végzettséget is vegyük bele, de nem muszáj egészen az általános iskoláig visszamenni. A középiskoláig is csak akkor, ha az a legmagasabb végzettségünk, vagy különleges helyre, például kéttannyelvű iskolába jártunk. Írjunk arról is, hogy milyen speciális képességeink vannak. Mi tartozhat ide? Például az, ha értünk a Photoshophoz vagy egy vágóprogramhoz, beszélünk idegen nyelveket vagy nehézgépekre is van jogosítványunk.

Az ún. soft skillek jól mutatnak egy önéletrajzban. Ezeket akár pontokba szedve is leírhatjuk: rugalmasság, kiváló íráskészség, monotóniatűrés, vezetői szemlélet. Mindig azokat a tulajdonságokat említsük meg, amelyek kapcsolódnak a pozícióhoz. A hobbi feltüntetése már nehezebb kérdés. Árnyalják a személyiségünket, de nem tartoznak szigorúan a munkához. Amennyiben különleges vagy a szakmánkhoz kapcsolódó hobbink van, bátran írjunk róla.

Ami semmiképp ne kerüljön egy önéletrajzba

Bizonyos adatoknak egyáltalán nincs helyük egy profi önéletrajzban. Az első és legfontosabb ezek közül a régi és nem releváns munkatapasztalat. Ha ügyvédnek jelentkezünk egy neves irodához, teljesen mellékes, hogy diákként árufeltöltők voltunk egy bevásárlóközpontban. A HR-es arra kíváncsi, hogy a meghirdetett pozícióban megállnánk-e a helyünket. Azokat a tapasztalatokat tüntessük fel, amelyek meggyőzik erről.

A személyes adatokkal is csínján kell bánnunk. Sajnos a munkaerőpiacon nem ritka, hogy hátrányosan különböztetnek meg valakit a családi állapota miatt. Egyébként is, ezen a ponton nem tartozik a munkáltatóra, hogy házasok vagyunk-e vagy egyedülállók, ahogy az sem, hogy van-e gyermekünk vagy nincs. Ahogy egyelőre azt sem kell az orrukra köti, hogy miért akarunk eljönni a jelenlegi munkahelyünkről. Erről ráérünk majd személyesen beszélni. Végül még két tipp: az önéletrajznak nem kell címet adni, és aláírni, dátumozni sem szükséges.

Milyen eseményekről érdemes hallgatni a CV-ben?

Vannak olyan események az életünkben, amelyekkel kapcsolatban bizonytalanok lehetünk: beleírjuk a CV-be, vagy fedje jótékony homály? A legtöbb fejtörést alighanem az okozhatja, ha az egyik korábbi munkahelyünkről elbocsátottak. Ha az önéletrajzunkból ki is hagyjuk ezt az infót, a személyes interjún egész biztos elő fog kerülni. Ezért jobb elébe menni, és leírni a száraz tényeket: ezért és ezért szűnt meg a munkaviszony.

Ennél sokkal örömtelibb esemény, ha a gyermekünkkel voltunk otthon GYES-en. Ami persze a CV-ben egy pár éves „lyukként” jelenik majd meg, de emiatt végképp nem kell mentegetőznünk. A motivációs levélben nyugodtan fejtsük ki, hogy mit tanultunk az otthon töltött évek alatt, milyen tanfolyamokat végeztünk el, és miért érezzük magunkat extrán motiváltnak most, hogy visszatérünk a munkaerőpiacra. Ezt a megoldást akkor is alkalmazhatjuk, ha két munkahelyünk között korábban hosszabb szünet volt.

A készségeink legyenek hihetők és relevánsak

Álláskeresőként csak legyintünk az olyan sablonokra, mint a „versenyképes fizetés”, „jó fej csapat”, „rugalmas munkavégzés”. A munkáltatók és HR-esek ugyanígy vannak ezzel velünk kapcsolatban. Az olyan tucatkészségek, mint a csapatjátékos, önálló munkavégzés és nagy teherbírás nem mondanak nekik semmit. Ilyenekre kár is a helyet pazarolni a CV-ben: inkább fókuszáljunk azokra a készségekre, amelyek a munka szempontjából elengedhetetlenek.

Egy grafikus számára például ilyen lehet a kimagasló kreativitás, egy ügyvédnek a részletekre való odafigyelés. A legjobb az, ha ezeket a készségeket konkrét példákkal tudjuk alátámasztani. Sokkal organikusabb az önéletrajz, ha a készségek a korábbi munkahelyeken végzett feladatokba ágyazva jelennek meg. Azt pedig mondani sem kell, hogy csak olyan készséget tüntessünk fel, amivel valóban rendelkezünk.

Így lesz versenyképes a CV-nk

Javíthatjuk az esélyeinket, ha minden jelentkezésnél az adott cégre szabjuk az önéletrajzunkat. Emeljük ki, hogy pontosan hogyan illeszkednénk a vállalati kultúrába, soroljuk fel azon erényeinket, amelyek kifejezetten a megpályázott álláshoz passzolnak. Arra is utalhatunk, hogy milyen karriercéljaink vannak, és ezeket hogyan látjuk megvalósulni a kiszemelt vállalkozásnál.

Friss diplomásként persze mindez nem egyszerű, hiszen elég üres lesz a CV-nk. Ilyenkor támaszkodjunk azokra a tapasztalatainkra, amelyeket diákként vagy diákmunkásként szereztünk. Idősebb korban azzal tehetjük versenyképesebbé az önéletrajzunkat, ha nem írjuk bele a korunkat. Nem ritka ugyanis az életkor alapú diszkrimináció, holott az éveink száma semmit nem mond a képességeinkről.

Miért fontos az önéletrajz folyamatos frissítése?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszer megírják az önéletrajzukat, aztán többé hozzá sem nyúlnak. Ahogy telnek az évek, a dokumentumban szereplő adatok egyre elavultabbakká válnak, és talán a kor követelményeinek sem felelnek már meg. Utóbbi közé tartozhat, ha például hiányzik a LinkedIn-link – megléte ma már sok helyen alapkövetelmény.

Az évek során új képességekre tehetünk szert, megtanulhatunk egy új nyelvet, vagy a korábbiaknál sokkal relevánsabb munkatapasztalatokat szerezhetünk. Ezeket érdemes időről időre átvezetni az önéletrajzunkba, ahogy persze az újabb és újabb munkahelyeket is. Arról se feledkezzünk meg, hogy néhány évenként a fényképünk is frissítésre szorul. Rosszul veszi ki magát, ha egy teljesen más ember jelenik meg az interjún, mint aki a fotón szerepel.

Ezzel párhuzamosan egyes elemek elavultak lehetnek. A nyelvtudásunk megkophatott, a régi munkahelyeink már irrelevánsak, miközben változhatott a lakcímünk, a telefonszámunk, e-mail-címünk. A legjobb az, ha mindig elővesszük a CV-nket, amikor valamilyen fontos esemény történik az életünkben.

A profi önéletrajzíráshoz kell némi rutin

A fenti tippek segítségével már sokkal magabiztosabban vághatunk neki a CV-nk megírásának. Ahogy azonban már az elején is leírtuk: tökéletes önéletrajz, ennélfogva tuti recept sem létezik. Sosem tudjuk, kinek a kezébe kerül a levelünk, és ő mit látna szívesen. Amit tehetünk, hogy időt és energiát szánunk az önéletrajzunk összeállítására, és finomhangoljuk, ha valami esetleg nem működik.

Kategória:Munka

Kivonat
fullscreenclose
printsave