Vecsenyi János

Kisvállalkozások indítása és működtetése


Döntés a vállalkozás további sorsáról

A vállalkozás növekedési pályáján a tulajdonos vállalkozók időről, időre döntési helyzetbe kerülnek, amikor dönthetnek vállalkozásuk további sorsáról. Amennyiben a vállalkozó további fejlődési lehetőségeket lát, akár a profil bővítésére, a piaci igények növekedésével lépést tartó bővítésre, a következő generációs termék fejlesztésére irányuló program indítására, esetleg új üzleti lehetőség tűnik fel, a vállalkozó dönthet a vállalkozás folytatásáról, további fejlesztéséről, bővítéséről vagy éppen más cégek felvásárlásáról. A cégek fejlődésének van szerves és cégfelvásárlással gyorsított formája. A cégfelvásárlás hasonlít a vállalkozás indításához, hiszen itt is egy új üzleti lehetőség kínálkozik, csak éppen egy már működő vállalkozás formájában. Az új növekedési pályán sokkal összetettebb irányítási feladatokat kell megoldani.

Kisvállalkozások indítása és működtetése

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 225 4

Az új vállalkozások jelentik egy gazdaság növekedésének alapjait. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások eredményessége és hatékonysága határozza meg egy ország gazdasági teljesítményét.

Vecsenyi János A kisvállalkozások indítása és működtetése című könyve egyaránt szól azoknak, akik új vállalkozásokat akarnak létrehozni és azoknak, akik meglévő vállalkozásukat akarják fejleszteni, még jobbá tenni.

Szól ez a könyv azoknak az egyetemi hallgatóknak is, akik szeretnék megismerni a vállalkozások világát, a vállalkozók gondolkodását és azokat az elveket és módszereket, amelyek jelentős szerepet játszanak új vállalkozások indításában, a meglévők menedzselésében.

A könyvet sok vállalkozás és vállalkozó tanulságos története színesíti és magyarázza.

A szerző, Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanáraként a 90-es évek elejétől tanulmányozza és tanítja a vállalkozási ismereteket. E témakörben az első könyve 1990-ben jelent meg Vállalkozási szervezetek és stratégiák címmel. Ezt követte a Vállalkozás az ötlettől az újrakezdésig című könyve 2002-ben, majd 2009-ben a több kiadást is megért jelenlegi könyve A kisvállalkozások indítása és működtetése, amely mostantól digitális változatban is elérhető.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vecsenyi-kisvallalkozasok-inditasa-es-mukodtetese//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave