Vecsenyi János

Kisvállalkozások indítása és működtetése


Összefoglalás

Ebben a fejezetben áttekintettük a vállalkozás előkészítésének első lépéseit. Számba vettük az indulás három alapfeltételét, hajtóerejét: az üzleti lehetőséget, a szükséges erőforrásokat és a vállalkozó(ka)t. Az első lépés az üzleti lehetőség felismerése, azonosítása. Ebben a fázisban a vállalkozó meghatározza, hogy milyen üzleti elképzeléssel és milyen üzleti modellel kíván vállalkozásba fogni. Ugyanekkor a vállalkozó azt is eldönti, hogy valójában életképes-e az elképzelése. A második lépés a vállalkozás indításához szükséges erőforrások meghatározása, annak tisztázása, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni a vállalkozás beindítása, mennyi pénz szükséges a vállalkozás első időszakában a működési költségekre és a személyes kiadásokra. Összegzi a szükséges erőforrásokat, és átgondolja, honnan lehet őket előteremteni. A harmadik lépés a vállalkozó indítékainak és felkészültségének számbavétele. A vállalkozó itt azt tisztázza, hogy képes-e és akarja-e a vállalkozást elindítani.

Kisvállalkozások indítása és működtetése

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 225 4

Az új vállalkozások jelentik egy gazdaság növekedésének alapjait. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások eredményessége és hatékonysága határozza meg egy ország gazdasági teljesítményét.

Vecsenyi János A kisvállalkozások indítása és működtetése című könyve egyaránt szól azoknak, akik új vállalkozásokat akarnak létrehozni és azoknak, akik meglévő vállalkozásukat akarják fejleszteni, még jobbá tenni.

Szól ez a könyv azoknak az egyetemi hallgatóknak is, akik szeretnék megismerni a vállalkozások világát, a vállalkozók gondolkodását és azokat az elveket és módszereket, amelyek jelentős szerepet játszanak új vállalkozások indításában, a meglévők menedzselésében.

A könyvet sok vállalkozás és vállalkozó tanulságos története színesíti és magyarázza.

A szerző, Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanáraként a 90-es évek elejétől tanulmányozza és tanítja a vállalkozási ismereteket. E témakörben az első könyve 1990-ben jelent meg Vállalkozási szervezetek és stratégiák címmel. Ezt követte a Vállalkozás az ötlettől az újrakezdésig című könyve 2002-ben, majd 2009-ben a több kiadást is megért jelenlegi könyve A kisvállalkozások indítása és működtetése, amely mostantól digitális változatban is elérhető.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vecsenyi-kisvallalkozasok-inditasa-es-mukodtetese//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave