Vecsenyi János

Kisvállalkozások indítása és működtetése


A vállalkozás: hajtómotor és hajtóerő

A vállalkozók és a vállalkozások korát éljük. Azért vállalkozunk, mert lehet, esetleg azért mert kell. Mert másként nem érdemes élni, mert másként nem tudunk megélni. Vannak örömvállalkozók, és vannak kényszer szülte vállalkozók. Van, aki kicsivel kezdi, és kisvállalkozó marad, ha tud. Mások kicsivel kezdik, de nagyra gondolnak már a kezdet kezdetén, mert úgy érzik, hogy meghódíthatják, akár az egész világot. A többség nulláról indítja vállalkozását, mások a készet veszik át azzal a meggyőződéssel, hogy ők jobban fogják működtetni, és többet fognak elérni, mint elődeik. Sok vállalkozás túléli az első évet, sokkal kevesebben a negyediket, még kisebb azoknak a száma, akik a hetedik évet is sikerrel veszik. A kamaszkort is sikerrel átvészelő vállalkozások akár sikeres nagyvállalattá is alakulhatnak. Persze lehet, hogy ekkor már más lesz a nevük és a tulajdonosuk is, ahogy erre a nyitó példa is utal.

Kisvállalkozások indítása és működtetése

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 225 4

Az új vállalkozások jelentik egy gazdaság növekedésének alapjait. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások eredményessége és hatékonysága határozza meg egy ország gazdasági teljesítményét.

Vecsenyi János A kisvállalkozások indítása és működtetése című könyve egyaránt szól azoknak, akik új vállalkozásokat akarnak létrehozni és azoknak, akik meglévő vállalkozásukat akarják fejleszteni, még jobbá tenni.

Szól ez a könyv azoknak az egyetemi hallgatóknak is, akik szeretnék megismerni a vállalkozások világát, a vállalkozók gondolkodását és azokat az elveket és módszereket, amelyek jelentős szerepet játszanak új vállalkozások indításában, a meglévők menedzselésében.

A könyvet sok vállalkozás és vállalkozó tanulságos története színesíti és magyarázza.

A szerző, Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanáraként a 90-es évek elejétől tanulmányozza és tanítja a vállalkozási ismereteket. E témakörben az első könyve 1990-ben jelent meg Vállalkozási szervezetek és stratégiák címmel. Ezt követte a Vállalkozás az ötlettől az újrakezdésig című könyve 2002-ben, majd 2009-ben a több kiadást is megért jelenlegi könyve A kisvállalkozások indítása és működtetése, amely mostantól digitális változatban is elérhető.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vecsenyi-kisvallalkozasok-inditasa-es-mukodtetese//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave